KilpailutoimintaSM-kilpailut

501 singeli- ja parimestaruudet sekä krikettimestaruudet

Pelaajat ratkaisevat paremmuutensa kaikille avoimissa singelisarjoissa. Kisassa kuka tahansa voi nousta ykköspaikalle tai pudottaa Suomen rankingykkösen kisasta. Maajoukkuepelaajille se on myös tärkeä näytön paikka Eurooppa Cup joukkuetta varten.
Lauantaina pelataan 501-mestaruudet ja sunnuntaina krikettimestaruudet sekä miehissä että naisissa.
Parit ja joukkueet samasta kerhosta.
               

                                                                            
Ikäkausi- , joukkue-,  301av- ja sekamestaruudet 

Kauden ensimmäiset Suomen mestaruudet ratkotaan lokakuussa.
Lauantaina pelataan sarjat yli 50- ja yli 60- vuotiaille mies ja naissenioreille sekä alle 18- ja 21-vuotiaille tytöille ja pojille. Vielä lauantai iltana ratkotaan naisten ja miesten 3 henkiset joukkuemestaruudet.
Sunnuntaina pelataan 301avauksella-mestaruudet paras kolmesta  tupla-avauksella ja –lopetuksella.  Sunnuntaina pelataan sekaparien ja sekajoukkue mestaruudet.

 B- ja  C-mestaruudet  

Monelle aloittavalle pelaajalle tuiki tärkeä ponnahduslauta on B- mestaruuskisa kilpailukauden alkupuolella. Tästä kisasta saatavilla pisteillä ja motivaatiolla nousee helposti ranking-listalla 100 (naiset 30) parhaan joukkoon. Myös jäähdytteleville pelaajille kisa on mieluisa paikka verrytellä taitojaan ja antaa nuoremmilleen näyte todellisista dartstaidoista.
B-kisan osallistumisoikeus on kaikilla niillä pelaajilla, jotka eivät ole 64 ( naiset 16 ) parhaan ranking-  ja/tai keskiarvopelaajan joukossa.
C-kisaan saavat osallistua kaikki ne pelaajat, joiden keskiarvo on alle 15,00 pistettä/tikka ja jotka eivät ole rankinglistalla 64:n parhaan (miehet) ja 16:n parhaan (naiset) joukossa.
Kisoissa pelataan lauantaina B- ja C-singeli mestaruudet sekä B-parit naisten ja miesten sarjoissa. Sunnuntaina tasoitussingelit ja –parit muistutuksena, että tasoitus SM-kilpailulla on myös rankingarvo.